Val di Fieme

Val di Fiemme is een van de belangrijkste valleien van de Dolomieten, gelegen in Trentino en een klein deel in Alto Adige/Sudtirol met de gemeente Anterivo/Altrei.

Samen met de Val di Fassa en Val di Cembra vormt het het hydrografische bekken van de Avisio-stroom, een linker zijrivier van de rivier de Adige.

Kaart van Val di Fiemme

De dorpen in Val di Fiemme zijn omgeven door de beroemdste toppen van de Dolomieten, zoals de Lagorai-keten, de Pale di San Martino en de Latemar-groep.

Vanuit elke hoek kun je een uniek alpenlandschap bewonderen en het buitengewone gevoel van vrijheid en natuurlijkheid waarnemen dat alleen deze bergen kunnen overbrengen.

De Val di Fiemme heeft ook de bijzonderheid dat hij tussen twee beroemde natuurparken ligt, namelijk Paneveggio Pale di San Martino en de Zuid-Tiroolse Monte Corno, verschillend door de verscheidenheid aan aanwezige fauna en flora.

Tijdens de zomer verandert de Fiemme-vallei in een groene vallei van fietspaden, trekking- en wandelpaden, voor een spannende vakantie voor het hele gezin, voor natuurliefhebbers, voor wie elke dag iets wil beleven.